Linneas Jul

Hjälp oss att sprida snällhet!

 

Linneas önskelista 2013

 
Så var det dags för min önskelista. Då jag fyller år i November tyckte jag att jag lika gärna kan lägga upp min öskelista nu ;) Det kanske kommer ett uppdaterat inlägg senare också då jag har en tendens att hitta fler saker jag vill ha ;)
 
 
Allra hellst vill jag ha en ny mobiltelefon. Den här nya Iphone 5 i Guld ligger allra högst på min önskelista. Skitsnygg är den och det är dags för mig att skaffa en ny telefon. Älskar den människa som köper denna till mig! ;)
 
 
Sedan önskar jag mig en massa olika produkter från Rosenserien. Allra hellst vill jag ha en rengöring, ansiktsvatten, ansiktskräm och ett läppcerat!! :)
 
Sedan önskar jag mig en samlingsbox med alla böckerna i serien "A series of unfortunate events" av Lemony Snicket. Ni kan bland annat hitta den här.

 

 
En Blu Ray spelare står också med på listan!! :)
 
 
Och tavellister! Önskar mig två stycken som jag ska ha i köket bredvid min klockhylla :) Skulle vara så himla fiint att ha kokböcker och annat fint på den!!! :)
 
Så det var allt.. När man var liten brukade man kunna tycka att förpackningen var lika rolig som innehållet. Tvivlar på att det är så för oss som är vuxna ;) 
 
 
 
 

Blossas årsglögg 2013

 
För ett tag sedan släppte den stora glöggtillverkaren Blossa smaken på sin årsglögg för 2013. Men något som är nytt är att vi inte får veta den faktiska smaken på glöggen, utan enbart att dess smak är inspirerad från Dalarna (mina hemtrakter alltså!!)
 
Blossa vill höra konsumenternas tankar om smaken och vad VI tror finns i denna dryck. Men en liten hint ges på deras hemsida där de skriver en varning för alergiker: 

 

Viktig information till allergiker

Om du är allergisk mot frukter och bär bör du undvika Blossa 13.

 

Därför tror ju jag givetvis att denna glögg innehåller bär eller/och frukt. Några har redan fått provsmaka glöggen och diverse teorier och smakupplevelser har kommit till ljuset. Några tycker att den smakar bär, lingon, yllestrumpor (?!) m.m.

Som en äkta dalkulla sitter jag här och funderar "Hur ska något smaka för att smaka Dalarna?!" Om vi tänker oss bortom flaskans falurödfärg och kurbitsmålningen som antagligen är där för att få oss i rätt Dalastämning. Kan den smaka Falukorv? Knäckebröd? För vad har vi i Dalarna egentligen som är typiskt dalarna? Jag skulle bli något förvånad om jag får smaken av körv i munnen när jag tar en klunk varm glögg. Nej, det här måste vi forska lite djupare i! Jag lär helt enkelt gå och köpa mig en flaska för att ta reda på om min uppfattning av hur Dalarna smakar är densamma som de experter som tagit fram smaken. För allvarligt. Smakar den lingon, hjortron eller något sådant kommer jag bli besviken, även om glöggen i sig är god. För att är det en riktig Dalaglögg ska den smaka hemma för mig. Den ska vara trygg, god och ge hemkänsla. Så jag har stora krav på årets glöggsmak ska ni veta! ;)

 

Vad glöggen faktiskt är smaksatt med kommer vi få veta på Lucia!

 

 

 


Årets julkalender 2013

Hej allihop!
 
Jag har fått en hel del önskemål om att jag ska börja skriva på den här bloggen och jag ska väl göra ett försök! Men jag lovar inte att det kommer hålla i sig då jag är en jättedålig bloggare! ;) Men om det är lite dött här så rekomenderar jag verkligen min kusin Josefines julblogg och min mamma Monicas julblogg! :)
 
Men som ett första inlägg tycker jag att det passar sig att skriva om årets julkalender som ska gå på tv! :)
 
"Barna Hedenhös uppfinner julen" är namnet på julkalendern för 2013. 
 
 
Detta går att läsa om kalendern på SVTs hemsida:
 

”Barna Hedenhös uppfinner julen” bjuder på ett komiskt och spännande äventyr om världar som krockar. Det är en varm saga om vikten i att vara tillsammans och bry sig om varandra. Inte minst om det ska bli en riktigt mysig jul.

Barna Hedenhös uppfinner julen baseras på karaktärerna från Bertil Almqvists klassiska böcker. Familjen Hedenhös återintroduceras i  en nyskriven historia som tar dem på en hisnande resa till Stockholm anno 2013. De hamnar i komiska och spännande situationer när stenålder möter samtiden.

Mamma Knota och pappa Ben spelas av Sissela Benn och Fredde Granberg. Övriga roller spelas av bland andra Lotta Tejle, Sten Ljunggren och Per Andersson.

 

Läs mer om kalendern här.

 

 
 
 
Tror ni det kan bli något bra av det här? :)
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!