Linneas Jul

En titt på min önskelista - filmer


 
Alla bilder är lånade från CDON.

Dessa filmer önskar jag mig i julklapp! Jag har bara sett en av dem tidigare, En prinsessas dagbok. Men jag har hört så mycket positivt om alla filmerna och jag har även sett trailerna till dem så de verkar vara riktigt bra! :) Kanske ett julklappstips till dottern, systern, mamma, kusinen osv.? :)

Har någon av er sett någon av dessa? :) Vad önskar ni er i julklapp? :)

Snö, advent och adventskalender!

I söndags var det första advent och här i Falun föll snön för första gången! Perfekt tillfälle! :) Dock så var det plussgrader igår, så idag är snön helt borta. Men jag hann ta en bild, som jag tänkte dela med mig av! :)På måndagen kom mina föräldrar förbi och med sig hade de en överaskning! Nämligen en paketkalender till mig och min sambo! :) Det var en söt påse fylld med små paket, på snörena som hänger utanför står det en siffra! :)Så tänkte jag dessutom lägga upp en bild på en av våra adventljusstakar! :) Hjärtarna som är knutna runt ljusen är gjorda av trolldeg och pepparkaksformar, som det står 1,2,3 och 4 på :)


Födelsedagspresenter


Egentligen har det inte så mycket med julen att göra, men jag tänkte skriva upp lite av det jag fick i present när jag fyllde år! :) Jag tänkte att det kanske kan vara ett litet julklappstips samtidigt :)Bilden är lånad här.
Jag fick en eltandborste av min sambo, precis en likadan som den ovan. Jag älskar den! Det blir så stor skillnad i jämförelse med en vanlig tandborste! Just den här varianten är ganska dyr, men det finns en del billigare varianter! :) Kanske en julklapp till mamma eller pappa?


Bilden är lånad här.
En Tassimo maskin fick jag av mina svärföräldrar. Jag har inte hunnit använda den än, men jag har druckit tassimo kaffe tidigare och det är jätte gott! Så jag rekomenderar verkligen denna! *mums!* Ännu en julklapp till mamma, pappa, syskon?


Bilden är lånad här.
Det här är en "översättningspenna", jag vet inte riktigt vad de kallas för. Den fick jag av mina föräldrar i present för ca en månad sedan. Den använder jag när jag läser mina kursböcker på engelska. Istället för att slå upp orden i en ordbok eller på internet så är det bara att dra pennan över ordet och så får man det översatt! Den variant jag har läser dessutom upp ordet om man vill det! :) Den är superbra, för det går mycket snabbare än att slå upp ordet på annat sätt. Så denna rekomenderar jag verkligen om man känner någon som pluggar och läser mycket kurslitteratur på engelska, eller endast för den som vill läsa mer skönlitteratur på engelska! En kanonbra uppfinning! :)


Att hjälpa varandra


Efter att ha sett detta inlägg hos Tomtens dotter, blev jag väldigt berörd av klippet hon hade lagt upp.

Det är så svårt att förstå, hur mycket människor får lida i världen. Det gör ont att tänka på det, därför låter många människor bli. Själv är jag fadder till en flicka i Afghanistan, vilket jag har varit i över ett år. Jag blev det när jag gick på Gymnasiet och trots att jag endast fick 1000 kr i studiebidrag, så valde jag att skänka 100 kr av dem till henne. (Jag och min pappa är fadder tillsammans och skänker 100 kr var). Jag brukar inte tala om att jag är fadder, inte ens med mina närmsta vänner, eftersom jag inte vill att de ska "helgon" förklara mig. Jag anser nämligen att det är alla människors (som har möjlighet) plikt att hjälpa varandra.

Därför tog jag givetvis upp mobilen och sms:ade 50 kr till läkare utan gränser. Gör det du också!

SMSa ordet LIV till 72920 för att skänka 50 kronor till Läkare Utan Gränser.


Present


Jag lovade er i ett tidigare inlägg att ni skulle få se den otroligt söta lilla sak jag fick i födelsedagspresent igår :)
 Det är som sagt en kvinna som heter Lisa Andersson som gör dom här. Dom är så söta, tycker ni inte? :)

(Ps. Bilderna är inte så bra, men min kamera är inte så jätte bra heller:)

Årets julvärd


Har ni fått reda på vem som är årets julvärd ännu? :) Om inte annat kan jag avslöja det! :)


(Bilden är lånad här)

Det är ingen mindre än Kalle Moraeus !!!

Och eftersom jag också är Dalkulla... (okej, han är Dalmas... Men i alla fall ^^) Så är jag ju lite stolt! :)

1 månad kvar!


Idag är det bara 1 månad kvar till Julafton! Det känns helt otroligt! :)

I morgon åker jag, mamma och pappa till Stockholm för att leta lite julklappar, och jag måste leta julgardiner! Dom jag skulle beställa var tyvärr slut, så jag hoppas jag hittar några fina i morgon! :) Jag brukar inte vara i Stockholm så ofta, så jag tänkte fråga om någon av er vet någon bra affär som säljer gardiner? :) Skulle bli så glad om jag fick ett tips! :)

Föresten så fyllde jag år igår, 19 år, och fick en jätte söt julprydnad i present som jag måste visa er sen! :)

Jag har inte hunnit pynta något ännu, i och med att jag har fyllt år. Så jag hoppas att jag hinner pynta på Lördag! :) Har ni börjat pynta ännu? :)


Snö?


Igår, kom det pyttelite snö när vi var hemma hos mina föräldrar som bor ett par mil utanför Falun. Det regnade hela dagen och ibland kom det även lite, lite snö ned från himlen!

Men jag tycker att det är dags för mycket snö nu! Jag vill att det ska vara vitt och ljust ute. För mig spelar faktiskt snön en stor roll till julen.

Vad tycker ni? Är snön viktig? :)

En till titt på min önskelista - Tv Serier

 
      
Bilderna är lånade från Discshop.


Dessa fyra, underbara serier önskar jag mig i julklapp! :) Det är även ett väldigt bra julklappstips till tonåringen-vuxen. De är väldigt bra, allihop! :) Är ni sugna på att köpa någon av dessa kan jag tipsa er om CDON.se, där har dom ofta olika tv-serier till mycket bra priser! :) Inte bara tv-serier för den delen, utan det mesta - böcker, filmer skivor, spel m.m! :) Nu vill jag inte göra "reklam" för olika saker, men eftersom jag själv kommer handla en hel del julklappar därifrån, så kan jag lika gärna tipsa er! :)

Julfilmer


Hej allihopa! Nu är jag tillbaka igen, efter en lång period med skolarbeten. *pust*

Häromdagen stoppade jag dock i en film i PS3et för att koppla av lite, och det blev "The Holiday"

Jag Älskar den. Så mysig! Dessutom är Jude Law så galet snygg! Haha :) Dessutom älskar jag Kate Winslet, Jack black och Carmeon Diaz! :)

Har ni börjat titta på julfilmer än? Har ni några bra julfilmer som ni vill tipsa om?! Jag vill nämligen ha massor av tips! :D


Bilden är lånad här.

Inhandlat på Ikea

Hej alla Jultokiga! :D

Orsaken till mitt dåliga uppdaternade beror på att jag har en tenta i Kriminologi på Söndag, så för tillfället spenderar jag den mesta av min tid med näsan i en tjock bok på engelska. Jag kan inte skylla ifrån mig, visst bör jag ha ett par minuter över till min kära blogg, men man måste ju ha något att skriva också, eller hur? :D

Jag har i alla fall tagit en tur till Ikea och kikat på julutbudet där! Jag tyckte faktiskt att dom hade mycket fint där i år! :) Jag fick i alla fall med min fyra Juliga saker därifrån :)(Bilderna kommer från Ikea)

Detta fick jag med mig hem, Julkulor i Rött och Guld, superfina om du frågar mig. Och väldigt billiga! Doftljuset lucktar ljuvligt av pepparkaka. (Min Sambo var däremot skeptisk x). Dessa supersöta pepparkaksformar fick givetvis också följa med! I år skall det göras Renar och Slädar i massor! :D

50 dagar kvar!Tänk, idag är det bara 50 dagar kvar till julafton! Det känns som att det inte alls var länge sedan som det var 100, eller vad säger ni?

Jag tänkte ha en liten frågestund här på bloggen, så ni som vill veta något om mig, fråga! Frågorna kan handla om vad som hellst, alltså inte nödvändigtvis frågor om julen! :)


Nu när vi ändå är inne på mat...


Brukar ni göra egen sill till julen?

Min mamma har gjort det några år, och jag måste säga att den hon gör är mycket godare än de som finns att köpa! :) Jag ska fråga mamma om hon har något recept som jag kan lägga ut här på bloggen! :)

Men bland dom som finns att köpa, tycker jag att Abbas är överlägsen!
Gärna Abbas Skärgårdsill eller Senapsill! :) Det är dom godaste!

Vad tycker ni? :)


Den här bilden har jag lånat här. Jag är dock osäker på om det är
sidan den egentligen kommer ifrån...

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!