Linneas Jul

Dagarna innan dopparedan!

 På tisdagen innan dopparedagen så bakade jag och min kusin Elisa cheesecakes till julafton. Lite tidigt kan tyckas, men ingen av oss hade tid en annan dag! :) Vi använde oss av ett recept på citron cheesecake men bytte ut digestivekexen mot pepparkakor och citronen mot apelsin. Det blev i alla fall jättegott när vi fick smaka dem på julafton! :)

På Torsdagen så blev det lite julshopping tillsammans med min mamma och bror, då inhandlade jag nästan alla de sista klapparna. Vi åt mat på stan och hade det riktigt mysigt! :)

På självaste Fredagen, dan före dopparedan så var jag på stan med min pappa och hjälpte honom att hitta de sista klapparna! Då inhandlade jag även mina sista klappar :) Sedan åkte vi hem till pappa och mamma och slog in paket, åt julgodis och drack julmust! På kvällen kom min bror och sambo, då spelade vi bingolotto och åt ännu mer julgodis och drack ännu mer julmust! :) Vi vann faktiskt en ny bingolott dessutom, ingen storvinst direkt, men i alla fall något :)Julgranen hemma hos mamma och pappa!
Bingolotto!


Trasig dator, julafton och allt annat!


Jag är så ledsen för att jag inte uppdaterat bloggen på såååå lång tid. Men det är såhär att vår bärbara dator har gått sönder. Eller rättaresagt så har skärmen gjort det, och min sambo som är IT-tekniker sa att det inte fanns något att göra :( Men man kunde koppla in den i TV:n så man fick skärmen på tvn, men det var för krångligt för lilla, oteckniska mig. Just nu är jag hemma hos mina föräldrar och passade på att utnyttja deras dator! Men nog om det! :)

Min julafton var fantastisk, likaså dagarna innan med julbak, julstämning, glädje och massor av kärlek! Idag är jag dock väldigt trött efter dessa dagar, dessutom sov jag 3 timmar i natt eftersom vi satte ihop en TV som mina föräldrar fick i julklapp av mig och sambon. Sen kl 05.00 gick jag och min mamma upp, hämtade min kusin och begav oss till kyrkan för en stämningsfull Julotta! Resten av dagen har spenderats med spela Kinect! :)

Jag tänkte uppdatera lite senare om dagarna innan julafton och givetvis julafton lite senare när jag fört över lite bilder och så! :)

Hoppas att ni alla haft en underbar jul! :D


Nedräkning

Vet ni vad? Det är bara 10 dagar kvar till julafton och jag har såååå mycket kvar att göra! Så jag förstår inte hur jag ska hinna klart! :O Såhär ser min "Att göra lista ut".


Torsdag 15 Dec: Storstäda. Tro det eller ej, men jag har inte städat ordentligt än och för tillfället ser det ut som om någon släppt ner en bomb här hemma. -.-

Fredag 16 Dec: Storstäda. Med tanke på hur lång tid det tar för mig att städa (Jag kallar det nogrannhet), så kommer det knappast räcka med en dag x) Tur att jag sommarjobbade som städerska och fick pyssla med storstädningen på förskolor, nu har jag ju vanan inne! ^^

Lördag 17 -  Måndag 19 Dec: Plugga. In med Arkeologin!

Tisdag 20 Dec: Ta fram julgranen! Baka till julafton med min kusin.
(Tentan i Kriminologin släpps!)

Onsdag 21 Dec: Kika igenom hemtentan

Torsdag 22 Dec: Förbereda maten som kan förberedas ^^

Fredag 23 Dec: Sista julklapps shoppningen med pappa! Uppesittarkväll hos mina föräldrar!

Lördag 24 Dec: Julafton!

Söndag 25 Dec: Julotta!

Måndag 26-30 Dec: Plugga till prov om insekter till Brottsplatsens arkeologi!

1 Januari: Skriva Tenta!

Ja, ungefär såhär ser de sista dagarna i December ut för mig. Lite stressigt och mycket skoluppgifter. Men så mycket roligheter! :)


Lucia


Igår var det lucia. På morgonen fixade jag lite luciafrukost till mig och min samo och på kvällen var jag  hemma hos min farmor och farfar tillsammans med min bror, hans flickvän och mina två kusiner. Vi kikade på lucian som visades på tv och fikade :)

I helgen som var, blev det en hel del bakande för min del. På Lördagen var jag hemma hos mina föräldrar och bakade pepparkakor och ischoklad tillsammans med min mamma och svägerska :)
Sen på Söndagen var jag hemma hos min kusin och bakade pepparkakor och lussekatter med henne och hennes kompis. Vi försökte oss även på att göra ett pepparkakshus, även om det inte blev alltför lyckat ^^

Tyvärr hade jag ingen kamera med mig i helgen, så tyvärr har jag inga bilder att visa er :(

Hur firade ni lucia igår? :)

Hej mitt vinterland!


Idag har det snöat här i Falun och snön har ännu inte smält bort, vilket det gjort de senaste gångerna det kommit lite snö, så förhoppningsvis kommer det att ligga kvar nu! :) Det är minusgrader ute också, så nu hoppas jag att det inte kommer gå över nollan igen! :)


Ekologiskt till jul


Den här julen har jag övertalat min familj att köpa en ekologisk julskinka. Eftersom jag är vegetarian och min sambo inte äter gris, så äter inte vi julskinka. Men jag tänkte att jag skulle försöka få min familj att bli lite mer ekologiska, och då börja med julskinkan! :) Jag och min sambo är ganska noga med att alltid välja ekologiska alternativ eftersom vi båda anser att det är väldigt viktigt. Dessutom, på julen ska man ju vara lite extra snäll, såväl mot varandra som mot våra medmänniskor, natur och värld :)

Brukar ni köpa ekologiskt till jul? Eller köper ni alltid de ekologiska allternativen? :)


(Bilden är lånad här.)

1 December!


Nu har det blivit jul på allvar! Det är första December!

Jag hann inte titta på julkalendern i morse, men tittade naturligtvis på reprisen på kvällen! :) Jag tycker att den var riktigt bra, det lilla jag sett! :) Den är verkligen välgjord och jätte snygg styling! Det känns som att detta kommer att bli en riktig höjdare! :)Dessutom öppnade jag och Sambon första paketet i vår paketkalender vi fick av mina föräldrar och där låg inget mindre än.. "Sunes jul" - julkalendern! :) Jag såg självklart ett avsnitt idag, men det är endast ett per dag som gäller ;) Jag tyckte i alla fall att det avsnittet var roligt! :)
Sen öppnade vi även våra chokladkalendrar som vi har varenda år! :)

Vad tyckte ni om årets julkalender, det lilla vi har fått se? :)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!