Linneas Jul

Julfilm!

Här om dagen hittade jag en julfilm när jag var och handlade :) Så jag kunde inte låta bli att köpa den ^^

Niko - På väg mot stjärnorna


Bilden har jag lånat här.

Har någon av er sett den? :)

En liten julklapp!


Igår köpte jag faktiskt en julklapp! Det blev en liten grej till min kära farmor! :) Hon klagar alltid att hennes naglar är mjuka och spricker, då när jag hittade ett litet kitt med olika nagelvårdande produkter så slog jag till! :) Hittade dock ingen bild på kittet, på internet. Men bland annat så fanns detta med:Bilderna kommer från Kicks.

Julklappar!


Tänk att det endast är 87 dagar kvar till julafton! Det låter kanske ganska länge, egentligen. Men med tanke på att det snart bara är två månader kvar till första December, så känns det inte så länge!

Jag har hunnit börja på en liten lista, vilka jag ska köpa julklappar till och vad. Det blev ganska många i år. 17 personer!

Dock köper jag flest och dyrast presenter till 5 personer. Min sambo, hans lillasyster, mamma, pappa och min bror. De andra personerna får något litet, mest symboliskt.

Hur många köper ni julklappar till? Skulle vara roligt att veta! :)Bilden har jag lånat här.


2011-09-27

Hej! :)

Det blir ett kort inlägg idag! Har ägnat hela dagen åt att plugga Kriminologi, som är en kurs jag läser på Högskolan!Men jag kan i alla fall säga, att dessa gudomligt söta lakan från Jotex, är något jag gärna gosar ner mig i, i vinter!!! :)

Årets julkalender!


2011 blir det Tjuvarnas jul i SVT - en julsaga i Charles Dickens-anda lyder beskrivningen.

Julkalendern utspelar sig i sekelskiftet 1900-tal och handlar om tjuvligan Klappnapparna som gör sig beredda att stjäla varuhusets pengar i julruschen.
- Vi ska spela in i gamla 1800-talslägenheter och på Skansen, bland annat, så vi hoppas att det kommer kännas genuint, säger Lisa Andrae, projektledare för årets och nästa års julkalender.

Gustaf Hammarsten spelar ficktjuven Kurre och i övriga roller syns bland andra Elisabeth Carlsson och Claes Malmberg.
Tjuvarnas jul är en originalhistoria och skrivs av Stefan Roos och Per Simonsson.


Källa

Se bilder från julkalendern här!


Jag tycker att årets julkalender låter riktigt rolig! Jag måste säga, att jag tycker att de senaste julkalendrarna har varit ganska dåliga. Dom är väldigt barnsliga och det känns som att de endast är riktade till barn. Men, jag får lite hopp om årets kalender!

Jag hoppas att den är lika bra som mina favoriter Trolltider och Mysteriet på Greveholm!


"Do they know it's Christmas?"


Jag tänkte dela med mig av en låt som jag lyssnar intensivt på här hemma! :)Föresten, nu är det bara 89 dagar kvar till julafton! :D

Önskeklapp!
Jag fyller år den 23e November och jag har redan kommit på något som jag önskar mig! Nämligen julkalendern Sunes Jul. Det skulle vara så mysigt att ha den och titta på under December och ha riktigt julmys! :) Om jag måste erkänna, så har jag inte sett Sunes jul heller, så därför skulle det vara extra roligt att se den, för jag har hört väldigt mycket positivt om den.

Vad tycker ni? Är Sunes Jul en bra julkalender? :)Bilden har jag lånat från Discshop.se

Jul i stugan!Det här pysslar jag med just nu! Jag pluggar nämligen mitt första år på högskolan och det är en distanskurs som heter Arkeologi.

 Det är väldigt intressant, men kan bli ganska tråkigt emellan åt. Så därför spelas den här skivan varm i vår cdspelare här hemma! :D För nog blir allt mycket roligare om man har lite julmusik i bakgrunden! :)

Pelle Svanslös


För tillfället sitter jag och tittar på "Pelle Svanslös", julkalendern alltså. ^^ Jag vet att det är lite tidigt ännu, i alla fall för min del. Men jag kan inte låta bli att titta på julfilmer och planera inför julen! Det är ju så mysigt!:)

Vilken är er favorit julkalender? Det skulle vara roligt att veta! :)

Mina favoriter är "Mysteriet på Greveholm" och "Trolltider" :)Bilden är lånad från google.se


Mitt vinterland!


Nu har jag skaffat mig en julblogg!

Jag älskar julen och tycker att det är den absolut bästa tiden på året! Så varför inte dela med mig av min julkänsla till alla andra jultokiga? Själv älskar jag att läsa andras julbloggar och drömma lite om den kommande julen ^^

Eftersom det här är det absolut första inlägget så tänkte jag slänga in en liten lista, som jag har lånat härifrån: Lisas Vinterland :)

1. Hur mycket längtar du till julen just nu på en skala 1-10?
Oj, det är nog en 9:a.. Jag längtar otroligt mycket efter allt som har med julen att göra! Men ibland måste jag säga åt mig själv, hösten är ju också fantastisk!

2. När vill du att första snön faller?
I November :)

3. Köper du levande gran, hugger en själv i skogen eller använder plastgran?
Jag och min sambo har en plastgran, eftersom han är allergisk. Men mina föräldrar har alltid haft en riktig gran som dom antingen köper själv eller hugger i grannens skog, som dom självklart frågar om lov till. Jag föredrar dock en riktig gran då jag tycker att stämningen, doften, utseendet på en riktig gran är så mycket bättre än en plast.

4. Har du redan börjat förbereda inför julen, isåfall vad?
Jag har börjat handla lite julklappar ^^ Dessutom så har en och annan jullåt spelats i lägenheten! *Fniss*

5. När tycker du att det är okej att börja med julens sysslor?
Oj, när man vill! :D Själv börjar jag med pysslet och julbakning m.m. i början av December :)

6. Finns det något du vill göra annorlunda detta år motför tidigare år?
Inte åka runt så mycket på julafton som tidigare. Förra året var vi på tre olika ställen, så man hann inte riktigt slappna av! Detta år skall det bara bli två. Hos min Sambos familj och hos min farmor och farfar med en del av min släkt :) Dessutom så vill jag ha mer julstämning! Mer julfilmer, julmusik, julprogram osv! :)

7.När börjar du köpa julklappar? För sent eller i god tid?
Haha, jag börjar alltid i tid ^^ Men brukar ändå handla de sista klapparna den 23:e x)

8. Om förra julen fick betyg, vilket skulle du ge? Motivera.
En stark 8:a. Den var helt underbar, bortsett från allt bilåkande!

9. Föredrar du att vara många eller få på julafton?
Jag tycker det antal vi brukar vara är perfekt :) Ungefär 10 pers, hos sambons familj och 11 hos farmor och farfar :)

10. Om du fick välja; nämn tre personer du skulle vilja spendera en julhelg med och varför.
Ernst (Julmysgubben själv! Han fixar julstämningen! :D), Arne Weise (Han kan ha en egen "Kalles jul" för mig ^^) och Leila (Allt mumsigt hon lagar!!  ^^)(Bilderna är lånade från google.se)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!